Fiskodling

Vår prioritering är att erbjuda och bibehålla en miljövänlig och hållbar lösning för miljön, naturen och havslivet.

En icke invasiv lösning för rengöring (avlägsning av sediment) som inte påverkar fiskens hälsa eller miljö är en nyckelprioritering för en hållbar fiskodling. Weda´s robotar erbjuder denna lösning utan att behöva tömma tankarna och utan att personal behöver vistas i fiskens levnadsmiljö.

Weda har i samarbete med norska Mainstay A/S utvecklat ett sortiment av robotar för rengöring av landbaserade fiskodlingar och flytande slutna anläggningar för produktion av fisk. Mainstay är ett världsledande företag inom fiskeindustrin och erbjuder sedan tidigare ett komplett sortiment rengöringsrobotar för nätodlingar till havs.

The Mainstay-Weda cleaner cleaning the glass (acrylic) surface in an Aquarium. Also shows that the fish are not disturbed by the cleaner.

W50 är en kompakt bottensug med hög prestanda och helt självgående. Den har en pumpkapacitet på 600 liter/minut och ett lätthanterligt filtersystem. Den finns i olika versioner och kan anslutas till en utloppsslang istället för medföljande filterpåse för att effektivisera utpumpning av sediment och andra små partiklar. B600 är en av marknadens kraftigaste och mest effektiva bottensug som effektivt rengör stora bassänger. Den rengör både horisontala och vertikala ytor utan problem med sin starka bottensug och kraftfulla pump. VR-50 har tillika samma pumpkapacitet som W50 men med ett chassi i mindre format som fungerar utmärkt i mindre och svåråtkomliga reservoarer.

Mainstay är ett norskt fiskebolag som funnits sedan 2008 och erbjuder liknande tjänster som WEDA AB fast de rengör vattenytan, fisknät och till viss del botten på tankar men inte i lika stor utsträckning som WEDA. Ett sammarbete mellan oss har öppnat möjligheten för oss på WEDA att ta ett steg in i fiskodlingsindustrin.

Våra produkter

EN SV IT DE